Acasă Politic Bucureşti: Liberalii nu-l vor vicepremier pe Daniel Constantin

Bucureşti: Liberalii nu-l vor vicepremier pe Daniel Constantin

DISTRIBUIȚI

126145 – 17022014 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, a primit mandat „de fermitate” din partea partidului pentru a negocia in USL. Purtatorul de cuvant al partidului, Cristina Pocora, a anuntat duminica seara ca PNL va ramane in formula USL din 2012 si nu este de acord cu formula cu patru vicepremieri.

„In aceasta seara am avut o discutie informala, ceea ce s-a desprins pana la urma e ca maine, la intalnirea cu dl. Victor Ponta, domnul presedinte Crin Antonescu, insotit de prim-vicepremierul Klaus Iohannis, a primit un mandat de fermitate, care inseamna respectarea cu strictete a protocolului USL. PNL isi doreste sa faca parte din USL asa cum a fost el votat si mandatat de cetateni. Un mandat de fermitate insemna sa nu ne abatem de votul dat de cetateni in 2012, sa ducem mai departe aceasta alianta in formula in care am semnat un protocol”, a declarat Pocora.

„Ceea ce pe noi ne intereseaza si ce conteaza pentru PNL este respectarea a ceea ce au votat cetatenii. Eu am convingerea ca premierul Ponta sustine proiectul USL, prin urmare nu pot sa iau in calcul o astfel de ipoteza (ca Victor Ponta ar insista pe ideea de patru vicepremieri – n. r.). PNL ramane ferm pe pozitia sa si ramane in USL din 2012”, a adaugat purtatorul de cuvant al liberalilor.

Intrebata daca liberalii iau in calcul iesirea de la guvernarea in cazul in care se insista pe varianta Constantin vicepremier, Pocora a declarat ca „USL e ca un contract, daca nu se respecta termenii, nu mai exista nici formula”.

Anterior, doi lideri PNL au anuntat ca sustin iesirea partidului de la guvernare si ruperea USL.

Marian Petrache, vicepresedinte al PNL si seful CJ Ilfov, sustine iesirea partidului de la guvernare in cazul in care situatia actuala din USL continua, mentionand faptul ca nu mai crede in Uniune deoarece nu a vazut „proiectele mari”.

La randul sau, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat duminica, dupa ce a iesit de la sedinta liberalilor, ca el personal sustine iesirea de la guvernare.

Liberalii raman fermi pe pozitie si vor cere PSD respectarea decizilor Delegatiei Permanente a PNL. Vineri, Antonescu i-a dat un ultimatum colegului sau de alianta, Victor Ponta, caruia i-a transmis sa aleaga, pana luni, intre liberali si PC.

Liderii liberali s-au reunit, duminica dupa-amiaza, intr-o sedinta in care au discutat aspecte legate de viitorul PNL in cadrul USL, in contextul tensiunilor din alianta. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.