Acasă Politic București: Ministrul Câmpeanu promite să răspundă

București: Ministrul Câmpeanu promite să răspundă

DISTRIBUIȚI

126238 – 19022014Prezentă la lansarea ghidului pentru muncitorii români din Germania, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, astăzi, că va prezenta public un punct de vedere  referitor la acuzațiile legate de pensia soțului său, în contextul în care Centrul de Investigaţii Media a ridicat mai multe semne de întrebare despre modul în care, în 2005, Iulian Câmpeanu a ieșit la pensie, beneficiind și de indemnizație de însoțitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate.

Cu acte neclare si diagnostice discutabile, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, i-a dat soțului pensie și cel mai mare grad de invaliditate”, susţin jurnaliştii de la Centrul de Investigaţii Media, într-o anchetă publicată marţi.

Soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut în 2005, când soţia sa ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor, în lipsa unui certificat medical foarte clar şi deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti, arată o anchetă realizată de Centrul de Investigaţii Media şi  B1TV.

Numai din indemnizaţia pentru însoţitor, de care soţul ei beneficiază din 2005, pe lângă pensie, acesta a primit, după calculele Centrului de Investigaţii Media, peste 54.000 de lei (valoarea indemnizaţiei era în 2005 de 310 lei, iar în 2013 de 633 de lei). Cât despre valoarea pensiei, aceasta a trecut de la suma de aproape 340 de lei, aferentă pensiei de invaliditate acordate în 2005, la suma de aproximativ 930 de lei, de care beneficiază din 2009, de când a trecut la pensia acordată de drept, după ce a ajuns la vârsta de pensionare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.