Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Niţă ia în calcul divizarea Hidroelectrica

Bucureşti: Ministrul Niţă ia în calcul divizarea Hidroelectrica

DISTRIBUIȚI

126381 – 25022014 –Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, considera ca ar fi bine sa fie luata in calcul o divizare a companiei Hidroelectrica, insa nu oricum, ci pe partea de active neviabile. „Deocamdata, nu ne gandim la acest proces de divizare. Nu va ascund ca ar fi bine sa facem acest lucru, mai ales in zona investitiilor ineficiente”, a declarat ministrul in cadrul unei conferinte organizată de Ziarul Financiar.

Intrebat daca ar putea fi luata in calcul vanzarea acestor active neviabile, Nita a afirmat ca da, insa trebuie sa si vina cineva sa le ia. „Ar fi bine si un parteneriat public privat”, a adaugat ministrul.

„In decursul anilor, Hidroelctrica a facut investitii in constructii care nu produc 1 leu. Sigur va trebuie sa vedem ce facem cu aceste investitii foarte mari”, a precizat Nita. Acesta a dat exemplul unei investitii de la Pascani de 100 milioane de euro care nu produce nimic. Pentru a produce, ar fi necesara o investitie de 200 milioane euro. „E moarte curata sa construiesc un MW cu 2-2,5 milioane euro”, a mai afimat Nita. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.