Acasă Politic Bucureşti: Noi contradicţii în USL

Bucureşti: Noi contradicţii în USL

DISTRIBUIȚI

125937 – 06022014 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, îl contrazice pe premierul Victor Ponta atunci când susține că reeșalonarea creditelor restanțierilor la bănci a fost discutata in USL. Potrivit unor surse din USL, masura a fost promovata de Ministerul de Finante, condus de liberalul Daniel Chitoiu, prin intermendiului ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Cea mai mare parte a liderilor PNL au aflat de aceasta masura la momentul anuntului făcut de premier. De altfel, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seara la TVR ca masura nu a fost discutata si agreata in PNL, mentionand ca in opinia sa nu este o masura liberala si va solicita clarificari la Delegatia Permanenta a partidului.

Iohannis a fost intrebat daca masura Guvernului este una liberala.

„Sunt sceptic, ca sa nu spun altceva. Pe de alta parte, sunt putin surprins fiindca este o masura care – cel putin asa am inteles eu de la televizor – a fost discutata, negociata si acceptata de FMI. Surprinderea mea vine din faptul ca ea nu a fost discutata in partid. Si atunci, sigur, se pune problema daca Guvernul a avut o sansa enorma sa introduca aceasta masura in registrul masurilor discutate cu FMI si nu a mai avut rabdare sa se discute in partidele politice aceasta masura, sau daca din alte motive pe care nu le cunosc s-a omis consultarea politica. Una peste alta, aceasta masura la noi in partid nu a fost discutata, deci cert nu a putut fi agreata, cum nu a fost discutata”, a sustinut prim-vicepresedintele PNL.

El a mai precizat ca in opinia sa „nu este o masura liberala” cea anuntata de Guvern si asumata de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu.

Iohannis a precizat ca la Delegatia Permanenta a PNL de vineri va solicita clarificari in privinta modului in care s-a decis promovarea masurii, fara consultarea PNL.

Potrivit unui anunt facut luni de premierul Victor Ponta, persoanele fizice cu credite la banci si cu salariu mediu net mai mic sau egal cu 1.610 lei vor putea sa obtina o reducere la jumatate a ratei, dar nu mai mult de 500 lei lunar, timp de doi ani, urmand ca dupa aceasta perioada sa beneficieze de un credit fiscal de la stat tot timp de doi ani, in valoare de 200 lei lunar. Eventuale facilitati au fost discutate si pentru companii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.