Acasă Politic Bucureşti: Noul Cod al insolvenţei, supus testării pentru consolidare

Bucureşti: Noul Cod al insolvenţei, supus testării pentru consolidare

DISTRIBUIȚI

126103 – 14022014 – Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a participat joi la lucrările conferinței “Noul cod al insolvenței. Soluția pentru mediul de business de azi?”, eveniment organizat de Ministerul Justiției în parteneriat cu Ziarul Financiar și cu sprijinul Băncii Naționale a României.

Conferința a adus împreună profesioniști ai domeniului insolvenței, autorități și entități implicate în derularea acestei proceduri speciale, pentru a face mai cunoscute soluțiile propuse prin proiectul Codului insolvenței și a prezenta rațiunile care au stat la baza promovării acestora.

În cadrul discursului, ministrul Justiției a punctat importanța pe care dezbaterea publică o are în îmbunătățirea oricărui act normativ, scopul final fiind crearea unei legi care să răspundă nevoilor societății și care să se bucure de încrederea cetățenilor.

„Împreună cu BNR am organizat, în decembrie 2013, o dezbatere referitoare la cec ca instrument de plată, cu accent pe nevoia de a identifica împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri acele modalități care să ofere încredere în acest instrument de plată. Despre încredere cred că trebuie să vorbim și astăzi, încredere de data aceasta într-un nou instrument normativ, Codul insolvenței. Încercăm prin această dezbatere să supunem Codul insolvenței unui test firesc, supunând toate valențele lui unor analize critice de natură să-l consolideze, să-l facă mai ușor de înțeles, mai ușor de aplicat. Rațiunea elaborării acestui act normativ a fost de a contribui în mod fundamental la îmbunătățirea mediului economic, de a-i încuraja pe cei care cred în respectarea legii, pe cei care își respectă partenerii de afaceri. Acest act normativ a fost elaborat, în primul rând, în baza semnalelor primite din partea mediului de afaceri, semnale legate de inconsistențele cadrului normativ în domeniul insolvenței care au devenit tot mai clare și mai puternice în ultimii ani. În același timp, nu trebuie să uităm că acest Cod a fost elaborat și în baza sugestiilor venite din sistemul judiciar, jurisprudența neunitară a instanțelor judecătorești în interpretarea și aplicarea anumitor prevederi din legislația insolvenței fiind, în mare măsură, generată de unele lacune și neclarități ale cadrului normativ. În aceste condiții, este cu atât mai important să punem accentul pe îmbunătățirea soluțiilor normative alese de experți, să integrăm propunerile primite și să reușim, împreună, să creionăm un proiect de lege care să ofere societății, în ansamblul său, răspunsul normativ la cerințele economiei actuale,” a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.