Acasă Politic Bucureşti: Omul de afaceri Justin Paraschiv a fost eliberat sub control judiciar

Bucureşti: Omul de afaceri Justin Paraschiv a fost eliberat sub control judiciar

DISTRIBUIȚI
Justin_Paraschiv

Justin_Paraschiv126071 – 13022014 – Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri eliberarea sub control judiciar a milionarului Justin Paraschiv, arestat preventiv intr-un dosar de evaziune cu produse din carne. Inala Curte decisese pe 9 noiembrie 2013 arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Justin Paraschiv,

acuzat de o evaziune fiscala de peste 10 milioane de euro cu produse din carne. Initial, pe 1 noiembrie 2013, un complet de judecatori tot de la instanta suprema hotarase ca Justin Paraschiv sa fie cercetat in stare de libertate, insa un alt complet a admis recursul DNA si a schimbat prima decizie.

Justin Paraschiv, prezent in Top 100 cei mai bogati oameni din Romania, conduce impreuna cu sora lui, Carmina Paraschiv, un grup de firme din domeniul producerii si comercializarii produselor alimentare.

El a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru initiere, constituire sau aderare la un grup infractional organizat si evaziune fiscala, firmele sale fiind acuzate ca au adus un prejudiciu statului de peste 50 de milioane de lei (10 milioane euro).

Procurorii sustin ca Justin Paraschiv face parte din gruparea formata din oameni de afaceri romani si de origine araba, condusa de Moubarak Mahmoud Sleiman, care a pus la punct un amplu mecanism prin care se eluda plata unor taxe catre bugetul de stat prin comercializarea de produse din carne, folosind societati comerciale de tip fantoma.

Un rol important in aceasta retea il detine grupul de firme Carmistin, ce ii apartine lui Justin Paraschiv, sustin anchetatorii.

Acestia au descoperit ca firma Carmistin SRL a fost implicata in circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societati comerciale avand sedii sociale in diferite tari ale Uniunii Europene cum ar fi Ungaria, Bulgaria si Grecia, sau societati comerciale cu sediul social in Romania, la care asociati si administratori sunt in general cetateni de origine araba. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.