Acasă Politic Bucureşti: PDL cere PNL să semeneze o moţiune cu care dărâme Guvernul...

Bucureşti: PDL cere PNL să semeneze o moţiune cu care dărâme Guvernul Ponta

DISTRIBUIȚI

126401– 26022014 „Asteptăm opozanţii declaraţi astăzi (marţi – n. r.) în Parlament să semneze moţiunea noastră. Să vedem dacă au curajul să-şi asume efectele dezastruoase ale guvernării la care au luat parte, mai bine mai târziu decat niciodată’’, a declarat într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul.

Reprezentantul PDL a arătat că nivelul de revoltă al românilor este enorm şi a subliniat că cei de la guvernare trebuie puşi la punct, aroganţa politicienilor PSD fiind sfidătoare.

„Sunt nişte bandiţi. Au instalat haosul. Minciuna, cearta, trădarea şi incompetenţa sunt astăzi  în fruntea Guvernului. Ponta a minţit românii şi când a promis o pâine mai ieftină. Pâinea s-a scumpit cu 7%, de la 1,5 lei când au preluat guvernarea, la 1,6 lei în prezent pentru pâinea de jumătate de kilogram. Cum mai are pretenţia să-i creadă cineva? Ce promisiune şi-au ţinut? Niciuna”, a susţinut Andreea Paul.

În continuare, deputatul democrat-liberal a arătat că prin demersul de a iniţia o moţiune simplă pe tema economiei, PDL a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra următoarelor aspecte nerespectate de către politicienii PSD: un milion de noi locuri de muncă, respectarea statului de drept, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, revenirea TVA la  19%, reducerea TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de lei.

Prim-vicepreşedintele PDL a prezentat reala moştenire a USL în 10 puncte. Primul dintre acestea îi are în vedere pe cei 50.000 de şomeri în plus din decembrie 2013,  35 de taxe noi și impozite majorate (două modificări pe lună, în medie, aduse legislaţiei fiscale). Astfel, USL a devenit lider în topul guvernelor care au adus cele mai multe schimbări peste noapte Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală din ultimii 10 ani. În al doilea rând, a fost subliniată incapacitatea colectării veniturilor la bugetul de stat: în anul 2013 s-au colectat venituri de numai 32% din PIB, cel mai scăzut nivel al colectării din anul 2009 încoace. A fost menţionată şi creşterea economiei subterane,  evaluată la peste 28% din PIB în anul 2013. Prim-Vicepresedintele PDL, Andreea Paul, şi-a exprimat nemulţumirea în referitoare la  a doua cea mai mare rată medie a inflaţiei din UE, de 3,3% în anul 2013 şi la rata record a restanţelor la credite: 22% în decembrie 2013.

Alte precizări au fost făcute în legătură cu cele 81 de firme intrate zilnic în insolvenţă în anul 2013, tăierea cu 27% a fondurilor alocate IMM-urilor în anul 2014 faţă de anul 2013, cele  3 încercări de privatizare eşuate (Oltchim, CFR Marfă, Poşta Română). Dumneaei critică şi modul

netransparent în care au fost atrase doar jumătate din fondurile europene promise pentru anul 2013, menţionând că încasările actuale se datorează contractelor încheiate de guvernarea PDL aflate în execuţie sau încheiate. Nu în ultimul rând, au fost subliniate punctele de vedere cu privire la scăderea cu peste 11% a cheltuielilor cu investiţiile, creşterea cu 14% a cheltuielilor cu personalul bugetar, creşterea cu 12% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, după ce USL a majorat pragul achiziţiilor publice directe de la 15.000 de euro la 30.000 de euro pentru servicii şi la 100.000 de euro pentru lucrări în vara anului 2013, favorizând alocările de contracte cu dedicaţie pentru firmele de partid.

Andreea Paul a accentuat 7 greşeli grave ale USL, precum atacarea statului de drept în mod continuu şi în forţă de PSD si PNL, cu vârful de atac în Marţea Neagră din Parlamentul României, renunţarea din partea USL la încasarea datoriei statului român de peste 400 milioane de dolari de la Rompetrol, ratarea revizuirii Constituţiei, ratarea intrării în spaţiul Schengen, ratarea descentralizării şi eficientizării administraţiei publice. De asemenea, Curtea a declarat neconstituţionale codul USL al insolvenţei, pe lângă legea USL a descentralizării sau memorandumul USL pentru Rompetrol.

‚‚România este în întârziere cu stabilirea priorităţilor pentru perioada 2014-2020 şi cu stabilirea sistemului de management şi control funcţional în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene”, a conchis reprezentantul PDL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.