Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: PNL dă replică la atacurile lui Liviu Dragnea

Bucureşti: PNL dă replică la atacurile lui Liviu Dragnea

DISTRIBUIȚI

126056 – 12022014 – PNL reacţionează la atacurile vicepremierului Liviu Dragnea. Potrivit unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al partidului condus de Crin Antonescu spune că liberalii nu au de ce să caute soluţii politice care să îi mulţumească pe cei din PC sau pe Dan Voiculescu.

„Partidul Naţional Liberal este îndreptăţit să facă modificările pe care le consideră necesare în cadrul Guvernului României. PNL nu a avut niciun moment pretenţii mai mari sau mai mici, nici să se numească vicepremieri în plus în Executiv. Nu dorim sub nicio formă să umflăm în mod artificial Guvernul. Actuala distribuţie a portofoliilor şi numărul acestora au fost acceptate odată cu formarea actualului Executiv. PNL nu împiedică prin nimic buna funcţionare a Guvernului. Am făcut o serie de schimbări la nivelul miniştrilor liberali. În rest, nu a existat nicio altă pretenţie din partea noastră la aceste discuţii cu partenerii de guvernare”, se arată în comunicat.

„Propunerile noastre pentru posturile vacante din Guvern au avut în vedere promovarea unor oameni cu un istoric profesional şi politic ireproşabil. Domnul Klaus Iohannis este un om cu o anvergură de necontestat, un politician care a dovedit prin funcţia de primar al municipiului Sibiu reale abilităţi de administrare şi are o expertiză importantă în domeniul politicilor publice. Postul de viceprim-ministru pentru care a fost propus prim-vicepreşedintele PNL trebuie să fie ocupat de cineva care să deţină aceste calităţi pe care domnul Iohannis le întruneşte. Mai mult, primul ministru s-a exprimat favorabil faţă de toate nominalizările PNL, prin urmare nu se poate spune că Partidul Naţional Liberal prelungeşte aceste discuţii şi în niciun caz că este vorba de orgolii”, se mai arată în comunicat.

Declaraţiile vin după ce Liviu Dragnea a spus la rându-i că Guvernul nu poate sta blocat până când se hotărăsc liberalii ce vor să facă. Vicepremierul le-a mai spus celor din PNL că dacă vor să iasă de la guvernare să o spună şi a precizat că demisiile din Guvern au fost doar anunţate, dar nu şi oficializate.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu mai este la fel de încrezător în faptul că în USL se mai poate ajunge la un consens în legătură cu restructurarea Guvernului. Vicepremierul s-a arătat foarte surprins de atitudinea PNL, care a respins propunerea premierului Ponta. Dragnea a precizat că nu se poate sta cu Guvernul blocat până când se hotărăsc liberalii în privinţa restructurării. În plus, social democratul a mai anunţat că demisiile din Guvern au fost doar anunţate, nu şi operaţionalizate sau oficializate. Reacţia lui Liviu Dragnea a venit după ce negocierile dintre PSD şi PNL pe structura Guvernului au eşuat.

Grupul format din PSD, UNPR şi PC vrea să obţină patru funcţii noi, în timp ce PNL ar primi la schimb un singur minister.

Astfel, blocul politic USD va deţine în plus trei miniştri: Maria Grapini la IMM-uri, Constantin Niţă la Energie şi Mihnea Costoiu la Cercetare, plus încă o funcţie de vicepremier. Ceea ce ar însemna ca noua uniune să deţină 12 miniştri plini, 3 delegaţi şi 3 vicepremieri, în timp ce PNL ar rămâne doar cu jumătate din portofolii.

Şedinţa USL, la care au luat parte Crin Antonescu şi Victor Ponta a fost una tensionată. Printre vicepremieri, premierul l-a propus pe liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, variantă care nu a fost însă pe placul şefului liberalilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La finalul şedinţei USL , premierul Victor Ponta a precizat că liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare a Guvernului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.