Acasă Politic Bucureşti: Ponta îl vrea pe Tăriceanu

Bucureşti: Ponta îl vrea pe Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

126456 – 27022014 Premierul Victor Ponta a declarat că el l-ar vrea pe Călin Popescu Tăriceanu în Guvern, dar nu vrea acesta. Totodată, Ponta a dat asigurări că USD nu va iniția un demers privind revocarea lui Crin Antonescu din fruntea Senatului. În schimb, vor pleca unii prefecți pentru că aceștia sunt reprezentanți ai Guvernului, potrivit Evenimentul Zilei.

Despre posibila intrare a lui Tăriceanu în Guvern, Ponta a spus: „Exclud, pentru că domnia sa nu-şi doreşte aşa ceva. Nu că nu mi l-aş dori în Guvern. Mi l-am dorit şi când era membru al PNL, atunci nu l-a dorit domnul Antonescu, acum nu doreşte domnia sa”.

Despre posibilitatea ca Tăriceanu să fie candidatul USL la prezidenţiale, premierul a spus: „USL, nu USD”.

„M-am uitat pe oamenii în care românii au încredere şi nu sunt foarte mulţi: domnul Isărescu, domnul Oprescu, domnul Tăriceanu, domnul Antonescu şi cred că era şi domnul Ungureanu pe acolo. Restul nu există”, a adăugat Victor Ponta.

În legătură cu afirmația preşedintelui PNL potrivit cărora cooptarea lui Tăriceanu ar fi un fel de mită politică, Ponta a spus: „Adică până acum i-am mituit pe PNL că au avut 10 miniştri? Asta spune domnul Antonescu? Cel mai important lucru pentru cei care votează PNL este ca viitorul guvern să menţină toate promisiunile pe care le-am făcut electoratului liberal în 2012. Cred că asta e important. Până la urmă, că-l cheamă Ionescu sau Popescu, nu ştiu dacă acei care votează PNL sunt atât de interesaţi. Ei sunt interesaţi de faptul că au votat un anumit program politic şi acel program îl vom respecta în totalitate”.

Liderul PSD a mai spus că nu este interesat de cursa pentru prezidențiale, el intenționând să rămână premier până în 2016 și să colaboreze cu un președinte diferit de Traian Băsescu.

Totodată, Ponta a precizat că rezultatul negocierilor privind viitoarea majoritate parlamentară și varianta noului Guvern va fi anunțat luni.

Nu va fi revocat Antonescu de la Senat, a dat asigurări Ponta. În schimb este foarte posibil să schimbe prefecții. „Prefecții sunt reprezentanții Guvernului, unii vor rămîne, alții vor pleca”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, că este dispus să le ofere posturi în Guvern lui Călin Popescu-Tăriceanu şi unora dintre membrii noului său partid. El a mai spus că îl vede pe Tăriceanu ca un candidat puternic la prezidenţiale şi că potrivit sondajelor de opinie există cel mult patru persoane care sunt preferate de români pentru funcţia de preşedinte, printre care şi Călin Popescu-Tăriceanu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.