Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele Băsescu îi cere ministrului Muncii să demisioneze

Bucureşti: Preşedintele Băsescu îi cere ministrului Muncii să demisioneze

DISTRIBUIȚI

126259 – 20022014 Presedintele Traian Basescu a facut un apel, miercuri seara, la ministrul Muncii, Mariana Campeanu sa isi dea demisia in cazul in care stie ca sotul ei nu are niciun handicap care sa il incadreze in gradul intai de invaliditate.”Primul subiect cu care incep declaratia este legat de doamna ministru Campeanu. Fac apel: daca stie ca sotul sau nu este invalid, in carucior, nu are un handicap sever, sa-si prezinte demisia”, a declarat Traian Basescu in cadrul unei conferinte de presa.

In 2005, cand era sef la Casa de Pensii a judetului Ilfov, Mariana Campeanu, actualul ministru al Muncii, i-a dat sotului, in conditii neclare, nu doar pensie pentru cel mai mare grad de invaliditate, ci si indemnizatie de insotitor, informeaza Centrul de Investigatii Media.

Potrivit jurnalistilor, in primul rand, sotul Marianei Campeanu nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti, prin urmare nu avea de ce sa se pensioneze la oficiul teritorial la care sotia sa era director executiv.

In plus, pana la 1 martie 2005, Iulian Campeanu a lucrat la firma Grup Meteor Construct din Ilfov, iar la data de 2 martie si-a depus cererea de acordare a pensiei de invaliditate de gradul I, grupa in care intra persoanele caracterizate prin „pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de auto-conductie si de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane”.

Cererea nu contine date specifice unor documente necesare, cum ar fi seria carnetului de munca sau a livretului militar. Desi incompleta, cererea este inregistrata, iar dupa doar o saptamana, la data de 8 martie, medicul Barbu Cerbulescu, expert angajat al Casei de Pensii Ilfov conduse de Mariana Campeanu, ii da sotului acesteia decizia.

Prin urmare, conform documentelor oficiale, Iulian Campeanu a depus cerere de pensionare pe caz de boala inainte ca un medic sa certifice acest lucru.

Mai mult, decizia medicului nu contine nicio referire la vreun dosar medical, nu are decat o semnatura, desi sunt necesare trei, iar la rubrica „diagnostic clinic” contine o serie de formulari „destul de generale”, fiind patologii relativ comune multor persoane, sustin specialistii consultati de Centrul de Investigatii Media.

In replica, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut „drept unic scop denigrarea” ei si a familiei, printr-un demers „nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete”, demnitarul adaugand ca analizeaza posibilitatea de a da in judecata autorii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.