Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele CJ Prahova va fi cercetat sub control judiciar

Bucureşti: Preşedintele CJ Prahova va fi cercetat sub control judiciar

DISTRIBUIȚI
mircea_cosma

mircea_cosma126070 – 13022014 – Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie. In perioada in care presedintele CJ se va afla sub control judiciar, trebuie sa se prezinte la DNA sau la organul desemnat cu supravegherea de fiecare

data cand este chemat, sa informeze cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului intocmit de politie si sa nu paraseasca Romania fara incuviintarea prealabila a procurorului.

De asemenea, lui Cosma I se interzice detinerea sau folosirea de arme.

In ceea ce-l priveste pe Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, judecatorii au dispus masura arestarii preventive la domiciliu.

Decizia magistratilor de la ICCJ nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Ordonanta de retinere pentru 24 de ore a liderului CJ Prahova a expirat miercuri, in jurul orelor 15.30, iar Cosma a parasit instanta. Ulterior, avocatii sai au cerut cercetarea in libertate sau dispunerea masurii arestului la domiciliu, deoarece Mircea Cosma are probleme cardiace si ar urma sa se opereze.

In cursul serii de miercuri, Cosma a fost la Spitalul Judetean Prahova, urmand sa fie transferat in arest la domiciliu. La orele 20.00, el încă figura ca internat în Secția de Cardiologie a spitalului.

Presedintele CJ Prahova a fost retinut, marti, de procurorii anticoruptie sub acuzatia de trafic de influenta. El a ajuns ulterior la spital, invocand un puseu de tensiune.

In acelasi dosar, procurorii au cerut Camerei Deputatilor avizul pentru arestarea preventiva a deputatului PSD Vlad Cosma, fiul lui Cosma. Solicitarea DNA a ajuns miercuri pe masa comisiei juridice, urmand ca luni deputatul sa fie audiat, iar ulterior plenul Camerei sa voteze daca este sau nu de acord cu arestara acestuia. Totodata, marti, lui Vlad Cosma i s-au adus la cunostinta calitatea de inculpat si acuzatiile, iar lui Mircea Cosma calitatea de suspect.

Controlul judiciar este o masura preventiva prevazuta de noul Cod de procedura penala, necesara pentru a impiedica inculpatul sa se sustaga de la urmarirea penala. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.