Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Profilul de consum al utilizatorilor de telefonie şi Internet

Bucureşti: Profilul de consum al utilizatorilor de telefonie şi Internet

DISTRIBUIȚI

126194 – 18022014 – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicaţia de comparare a ofertelor telecom – valorile care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu şi intensiv de servicii de telefonie mobilă şi Internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice colectate de Autoritate de la operatori în anul 2013. Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi Internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 100MB trafic de Internet, trimite 60 de SMS-uri naţionale (din care 57 în reţea proprie şi 3 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 202 minute în reţea (din care 201 către mobil şi 1 către fix) şi 30 de minute în afara reţelei (din care 23 către mobil şi 7 către fix).

Un utilizator ocazional de telefonie mobilă şi Internet pe mobil consumă lunar 33MB trafic de Internet, trimite 20 de SMS-uri naţionale (din care 19 în reţea proprie şi 1 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 67 de minute în reţea (toate către mobil) şi 10 minute în afara reţelei (din care 8 către mobil şi 2 către fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă şi Internet pe mobil consumă lunar 300MB trafic de Internet, trimite 180 de SMS-uri naţionale (din care 171 în reţea proprie şi 9 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 606 minute în reţea (din care 603 către mobil şi 3 către fix) şi 90 de minute în afara reţelei (din care 69 către mobil şi 21 către fix).

Totodată, pe Veritel.ro au fost actualizate şi valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu şi intensiv de telefonie fixă. Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbeşte lunar 58 de minute în reţea şi 34 de minute în afara reţelei.

„Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicaţii electronice din România în primul semestru din 2013, au fost introduse în Veritel.ro pentru a uşura configurarea ofertei căutate. Dar pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro îşi pot configura ei înşişi consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare ANCOM.

Folosind aplicaţia Veritel.ro utilizatorii pot afla în trei paşi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie şi internet fix şi mobil adaptate preferinţelor proprii de consum: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum şi primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a preţului. În momentul afişării rezultatelor ei primesc şi alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere sau informaţii privind eventuale promoţii.

Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Cu ajutorul acestei aplicaţii, cei interesaţi să achiziţioneze un serviciu de telefonie sau Internet pot să identifice din multitudinea de oferte disponibile pe piaţă pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Accesul la această aplicaţie este gratuit şi nu este condiţionat în niciun fel, utilizatorii având acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.