Acasă Știri Bucureşti: Profit-record la PETROM

Bucureşti: Profit-record la PETROM

DISTRIBUIȚI

126228 – 19022014 – Chiar dacă vânzările de carburanți au scăzut anul trecut, conform datelor INS, cea mai mare companie de pe piața carburanților, Petrom, a înregistrat un profit net de peste un miliard de euro, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale grupului Petrom, publicate miercuri. Pentru prima dată în istoria unei companii din România, PETROM a înregistrat în 2013 un profit record de peste un miliard de euro, mai exact: 4,8 miliarde de lei.

Profitul înregistrat anul trecut înseamnă o creștere de 22% față de cel din 2012, când profitul înregistrat de Petrom a fost de 3,94 de miliarde de lei.

Această creștere vine în primul rând din cotația internațională a petrolului, care anul trecut a fost de aproximativ 100 de dolari pe baril. Un alt motiv este și liberalizarea pieței gazelor, ce a permis producătorilor interni de gaze, Petrom și Romgaz, să vândă la prețuri mai mare gazele naturale către industrie și către populație, apropiindu-se de valoarea gazelor importate din Rusia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.