Acasă Politic Bucureşti: Proiectul de lege pentru reorganizarea STS, retrimis la comisii

Bucureşti: Proiectul de lege pentru reorganizarea STS, retrimis la comisii

DISTRIBUIȚI

126187 – 18022014 – Proiectul de lege privind reorganizarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) a fost retrimis marti, pentru doua saptamani, de plenul Camerei Deputatilor la comisiile de specialitate pentru a fi modificat. Liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a solicitat in sedinta de plen retrimitere la comisie cu termen de 2 saptamani pentru a se face modificarile propuse de grupul minoritatilor nationale.„In urma discutiilor pe care le-am avut cu colegii nostri lideri de grup si in mod deosebit in urma initiativei colegilor nostri de la grupul minoritatilor si vazand ca si premierul Romaniei imbratiseaza acelasi punct de vedere, apreciem ca modificarea potrivit careia serviciul 112 sa treaca la Departamentul special pentru situatii de urgenta de la Ministerul Afacerilor Interne, iar activitatea departamentului STS sa intre sub control parlamentar este o idee oportuna, constructiva si trebuie sa gasim mecanismele necesare pentru a realiza acest lucru”, a declarat Neacsu.

Propunerea de retrimitere la comisie a fost sustinuta si de deputatii PDL, cu observatia ca nu sunt de acord ca STS sa treaca sub control parlamentar.

Sustinem retrimiterea cu o observatie: hai sa nu stricam ce e bun la aceasta institutie numai de dragul de a schimba seful. Foarte bine si corect sa treaca sistemul de 112 din punct de vedere al administrarii acestuia, nu a bazei tehnice, ca va fi fi dificil sa transferi toata logistica intr-o alta parte, partea de utilizare sa treaca la departamentul nou condus de domnul Arafat, in rest sa lasam lucrurile cum sunt”, a precizat deputatul PDL Mircea Toader.

Potrivit proiectului de lege initiat de USL, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind o structura cu personalitate juridica, ce va fi condusa de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, deputatul Varujan Pambuccian, a propus luni, ca STS sa treaca sub control parlamentar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.