Acasă Politic Bucureşti: Propuneri ale constructorilor, transformate în iniţiative legislative

Bucureşti: Propuneri ale constructorilor, transformate în iniţiative legislative

DISTRIBUIȚI

126137 – 16022014 – Guvernul Alternativă al PDL și Fundația Konrad Adenauer au organizat o dezbatere tehnică cu reprezentanții din sectorul construcțiilor, în cadrul evenimentului „Construind România prosperă”. La întâlnire a participat premierul Guvernului Alternativă al PDL, Cătălin Predoiu, și membrii din Guvernul Alternativă:

Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Gheorghe Ialomițianu, Sorin Moldovan, Gheorghe Ștefan, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri a PDL, Cristian Poteraș. Întâlnirea a fost moderată de Andreea Paul, coordonatorul pe probleme economice din Guvernul Alternativă. Sectorul construcțiilor a fost reprezentat de peste o sută de investitori și specialiști, potrivit unui comunicat al PDL.

“Evenimentul și-a atins obiectivul de a readuce în discuție nevoia standardelor de cost și a contractelor standardizate lansate sub guvernarea PDL pentru diminuarea costurilor din licitațiile publice. USL le-a eliminat. Astăzi fac pe neștiutorii, stabilind oferta cu prețul cel mai mic drept câștigătoare, fără a ține cont de oferta cea mai bună din punct de vedere economic, așa cum recomandă Comisia Europeană. PDL a reușit prin astfel de măsuri să economisească 1,5 mld. euro din cele 4 mld. euro fonduri europene disponibile pentru transporturi. Două dintre multele provocări discutate își vor găsi soluția în proiecte de inițiativă legislativă ale grupului de parlamentari ai PDL. Un proiect de lege legat de fiscalitate va reforma impozitul pe clădiri pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare sănătoasă astfel: impozitul va fi diferențiat în funcție de folosință și nu de proprietate (spații comerciale versus locuințe, nu proprietar persoană fizică versus persoană juridică); vom propune totodată eliminarea majorărilor de impozit pentru a doua clădire și următoarele închiriate și pentru clădirile care nu au fost reevaluate. Cel de-al doilea proiect de lege va propune amendarea Codului Muncii pentru a deschide oportunitatea angajatorilor de a condiționa investiția în pregătirea angajaților de o perioadă justă de timp în care să profeseze”, se arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.