Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Răniţi din Ucraina în spitalele româneşti

Bucureşti: Răniţi din Ucraina în spitalele româneşti

DISTRIBUIȚI

126442 – 27022014 Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat că un avion militar va aduce de la Kiev mai multe persoane rănite în protestele din ultimele săptămâni. Ajutorul a fost cerut chiar de autorităţile din ţara vecină, iar solicitarea a fost transmisă prin Ambasada României la Kiev și prin Ministerul de Externe.

Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut Guvernului aprobare pentru o misiune umanitară efectuată cu sprijinul MAE și în cooperare cu Ministerul Apărării și Ministerul Sănătății, a precizat Raed Arafat. Misiunea va fi planificată joi și va fi executată în 24-48 de ore cu un avion militar care se va deplasa la Kiev având la bord o echipă din cadrul SMURD București.

Vor fi aduși 12 răniți din Ucraina, care vor fi tratați la spitale ale Ministerului Sănătății – Floreasca, Bagdasar, Universitar, Elias – în funcție de patologie. Răniții urmează să fie identificați.

Raed Arafat a mai spus că sunt și alte țări care s-au implicat în preluarea de răniți din Ucraina – Germania, Polonia – iar prin mecanismul de protecție civilă al UE a venit o informare rapidă prin care s-a solicitat țărilor europene să înștiințeze Bruxelles-ul orice acțiune care se desfășoară în acest sens pentru a sprijini Ucraina. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.