Acasă Politic Bucureşti: Sindicaliştii BNS ies în stradă

Bucureşti: Sindicaliştii BNS ies în stradă

DISTRIBUIȚI

126482 – 28022014 Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează, de la începutul lunii martie, proteste în stradă, la nivel naţional, acuzând probleme grave care afectează sectoare-cheie ale economiei pe care Guvernul nu a vrut sau nu a ştiut să le rezolve.

BNS precizează, într-un comunicat, că va face publice, în cursul zilei de marţi, informaţiile legate de primul protest, programat chiar în prima decadă a lunii martie, urmând ca datele legate de celelalte acţiuni să fie anunţate treptat, pe măsură ce se definitivează aspectele organizatorice.

„Protestele se vor desfăşura la nivel naţional şi vor aduce în stradă lucrători din toate sectoarele economice, deopotrivă din companii private şi din societăţi/regii/companii etc aflate în portofoliul statului”, se arată în comunicat.       Decizia de a scoate oamenii în stradă „a fost generată de o serie de probleme grave cre afectează sectoare-cheie ale economiei, probleme pentru care Guvernul nu a ştiut sau nu a vrut să găsească rezolvare”.

Una dintre aceste probleme, este, potrivit BNS, necesitatea investiţiilor în infrastructura de transport, respectiv în finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu. În acest sens, BNS a explicat că este reprezentantul lucrătorilor din companiile Dacia Renault şi Ford Craiova, însă are membri de sindicat şi în societăţile care produc componente şi subansamble auto, iar autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru ca cele două platforme industriale să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă a peste 150.000 de oameni. Alte motive de protest invocate de BNS sunt: managementul defectuos al Companiei Naţionale Poşta Română, „agresiunea publică permanentă” la adresa CEC, „intenţia autorităţilor de a «privatiza» Administraţia Portului Constanţa şi de a crea astfel un spaţiu propice pentru creşterea infracţionalităţii economice”, şi nerespectarea angajamentelor în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei muncii şi a relaţiilor industriale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.