Acasă Politic Bucureşti: SMURD învață de la elvețieni

Bucureşti: SMURD învață de la elvețieni

DISTRIBUIȚI
arafat_11

arafat_11126072 – 12022014 – Secretarul de stat Raed Arafat a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanţii Serviciului de Salvare Aeriană Rega din Elveţian şi cu cei ai Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al MAI, în cadrul proiectului “Rega SMURD Air Rescue Project (RSARP)” (Proiectul Rega SMURD de Salvare Eeriană).

Discuţiile purtate la sediul MAI, la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, au vizat evaluarea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului, constituind totodată o

excelentă oportunitate pentru planificarea acţiunilor ce urmează să fie derulate în perioada următoare.

Proiectul are ca scop transferul de cunoştinţe şi experienţă în domeniul serviciilor medicale de urgenţă şi al operaţiunilor de salvare aeriană. Acesta prevede o cooperare pe termen lung, sub formă de twinning (înfrăţire), între cele două servicii – Rega şi componenta aeromedicală a SMURD, prin IGAv, în beneficiul echipajelor destinate operaţiunilor de salvare aeriană şi al pacienţilor care necesită o astfel de asistenţă.

Proiectul “Rega SMURD Air Rescue Project (RSARP)” a fost demarat în baza acordului-cadru între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene Extinse.

Acesta are la bază evaluările efectuate de către specialiştii IGAv., Ministerului Sănătăţii şi Serviciului de Salvare Aeriană Rega.

Proiectul prevede o contribuţie a părţii elveţiene de peste 1,5 milioane franci elveţieni, cofinanţarea părţii române, în valoare de 264.843 franci elveţieni, aceasta fiind acoperită prin costurile de utilizare ale elicopterelor SMURD, în cadrul programului de pregătire a personalului. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.