Acasă Politic Bucureşti: Sondaj: Victor Ponta scade

Bucureşti: Sondaj: Victor Ponta scade

DISTRIBUIȚI
scadere

scadere125837 – 03022014 – Românii sunt nemulţumiţi de modul în care merge guvernarea. Începutul de an, cu gafele făcute în gestionarea tragediei aviatice de lângă Cluj şi deszăpezirii, i-a costat pe guvernanți. Liderii de la guvernare au avut de suferit în condiţiile în care Guvernul a fost responsabilizat pentru aceste gafe,

iar la vot USL este în scădere, indică un sondaj CSOP, efectuat la cererea Evenimentului Zilei şi B1 Tv.

De la începutul anului, nemulţumirile românilor sunt în creştere. 57% dintre români nu sunt de acord cu modul în care premierul Victor Ponta gestionează economia şi doar 27% sunt de acord.

Peste nemulţumirea generală legată de economie s-au suprapus gafele făcute de Guvern în ultimele două săptămâni. Din acest punct de vedere, nemulţumirea românilor este şi mai mare.76% dintre români consideră că Executivul a fost luat prin surprindere de venirea iernii şi a   ninsorilor. 68% au considerat că Guvernul şi reprezentanţii săi din teritoriu au acţionat cu întârziere şi deficitar în procesul de deszăpezire.

Românii au fost nemulţumiţi şi de ineficientă firmelor apropiate de PSD şi PNL care ar trebui să asigure deszăpezirea. 70% dintre români au considerat că firmele de deszăpezire sunt controlate de apropiaţi ai partidelor de guvernare şi de aceea nu au nici o presiune să îşi facă datoria.

Moartea lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion – Trei din patru români consideră că dacă Executivul ar fi acţionat mai prompt, pilotul Adrian Iovan şi studentă Aura Ion ar fi trăit şi astăzi. Aceste cifre indică un val emoţional anti-Guvern care nu ocoleşte nici electoratele PSD şi PNL. 67% dintre votanţii PSD şi 76% dintre votanţii PNL văd Guvernul responsabil.

Votul pentru europarlamentare – USL adună 55%, dar elementul cheie care contează în orice sondaj – tendinţa – este de scădere, USL scăzând spre plafonul psihologic de 50%. Un

element notabil este creşterea Partidului Mişcarea Populară. După plecarea Elenei Udrea, partidul ia deja 2 puncte procentuale de la PDL şi trece în faţă PP-DD, cu 6%.

Sondajul a fost realizată în perioada 30 ianuarie – 1 februarie, telefonic, pe un eşantion de 1000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă, cu acces fie la telefon fix, fie mobil. Marja de eroare a eşantionului este de +/- 3.1%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.