Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Traian Băsescu: “Victor Ponta crede că Guvernul funcţionează ca doctoratele –...

Bucureşti: Traian Băsescu: “Victor Ponta crede că Guvernul funcţionează ca doctoratele – prin plagiat”

DISTRIBUIȚI

126153 – 17022014 – Presedintele Traian Basescu l-a acuzat, luni, pe premierul Ponta ca guverneaza neconstitutional, refuzand sa publice in Monitorul Oficial demisiile ministrilor liberali Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. Demisiile au fost anuntate public, in urma cu zece zile, ministrii demisionari nu s-au mai prezentat la posturi, iar PNL a stabilit deja inlocuitorii –  Klaus Iohannis şi Teodor Atanasiu.

Cu toate acestea, din cauza neintelegerilor intre PNL si PSD, nu exista decrete de numire in functie sau interimat, iar Liviu Dragnea a anuntat ca demisiile nu au fost inregistrate official

„Ministrii deja nu mai vin la sedintele guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator. El are Monitorul Oficial in mana si nu publica revocarea minstrilor care au demisionat. Suntem iar in stilul de a guverna neconstitutional al lui Victor Viorel Ponta, el crede ca si Guvernul functioneaza ca doctoratele – ti-l iei prin plagiat, prin ce vrei. Omul a demisionat! Ministrul este ordonator principal de credite. Cu certitudine ei nu mai au niciun fel de autoritate in ministere, dupa ce si-au anuntat demisia. Premierul spune ‘eu nu public in Monitorul Oficial’. Acesta este un abuz de putere”, a comentat presedintele Traian Basescu intr-o emisiune realizata de Evenimentul Zilei.

In aceste conditii, seful statului spune ca, in cazul ministerelor de Interne, Economie, Sanatate si Finante nici nu se mai stie cine e ministru la ora actuala, pentru ca nu sunt semnate decrete de interimat sau investire in functie.

„Face o mare greseala domnul prim-ministru. Trebuia sa fie niste ministri interimari, dintre membrii Cabinetului. Este nepermis ca intr-un stat democratic sa nu stii daca un ministru este sau nu este in functie”, a subliniat presedintele.

Seful statului atrage atentia ca „obiectivul major al Romaniei este sa aiba stabilitate politica”, in conditiile in care „este inceput de an si firmele decid investitiile”, iar „orice companie straina poate sa spuna ‘acolo e instabilitate, stiu eu ce urmeaza?'”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.