Acasă Politic Bucureşti: Un prim pas al PNL spre ieşirea de la guvernare

Bucureşti: Un prim pas al PNL spre ieşirea de la guvernare

DISTRIBUIȚI

126364 – 25022014 – Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eșuat din cauza USD și, cel mai probabil, dacă Delegația PNL va constata același lucru după ședința de marți seară, PNL va ieși de la guvernare.

„Suntem la sfârșitul lui februarie și lucrurile nu au mers mai departe. Au trecut aproape trei săptămâni și nu s-a putut realiza remanierea guvernamentală, partenerii noștri PSD sau USD nu au dorit să facă aceste schimbări. Undeva pe la sfârșitul săptămânii trecute s-a ajuns într-un impas. Mâine la orele 19.00 se ve trage o concluzie”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă PNL va ieși de la guvernare, dacă nu se va ajunge la un consens la discuțiile de marți seară, Iohannis a precizat că „Delegația Permanentă a PNL va constata același lucru și nu va continua în această formă de colaborare non-existentă”.

„Atunci, probabil un prim pas este retragerea miniștrilor noștri din Guvern. Cu siguranță dacă mâine se ia această hotărâre, miercuri nu vom participa la ședința de guvern”, a mai spus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că eventuala retragere a miniştrilor liberali din Guvern „nu este o decizie reversibilă”.

„Nu ştiu care este motivaţia PSD sau USD, dar probabil această chestiune va apărea poate un pic mai încolo şi vom şti cu toţii care a fost motivul exact. (…) Noi nu suntem chiar un partid care merge la cerşit, să intrăm şi noi în Guvern. Noi suntem un partid care a intrat în acest Guvern ca şi partener împreună cu PSD. În consecinţă, noi, care nu am cerut absolut nimic în plus, nu am cerut absolut nimic de la PSD, nu am cerut nicio funcţie PSD-ului. Nu am discutat argumentele PSD, ci am discutat argumentele noastre de ce trebuie să intrăm la guvernare cu această nouă formulă”, a mai declarat Iohannis. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.