Acasă Politic Bucureşti: Victor Athanasie Stănculescu cere eliberarea condiționată

Bucureşti: Victor Athanasie Stănculescu cere eliberarea condiționată

DISTRIBUIȚI

126439 – 27022014 Fostul general Victor Athanasie Stanculescu cere eliberarea conditionata din penitenciar, dupa ce a executat o treime din cei 15 ani de inchisoare la care a fost condamnat definitiv de judecatorii instantei supreme in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Stanculescu, in varsta de 85 de ani, a depus luni, la Judecatoria Sectorului 4, o solicitare de eliberare conditionata in baza prevederilor din noile coduri, prin care cere sa iasa din inchisoare dupa ce a facut cinci din cei 15 ani de inchisoare la care a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), potrivit B1 Tv.

Instanta urmeaza sa stabileasca un termen in acest caz.

La 22 ianuarie, dupa ce a fost audiat la Parchetul general in dosarul evenimentelor produse in Bucuresti in timpul Revolutiei din 1989, fostul general spunea ca spera sa fie eliberat conditionat dupa ce executa o treime din pedeapsa de 15 ani de inchisoare primita in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

La 10 ianuarie 2013, Tribunalul Ilfov a respins o cerere a lui Stanculescu de intrerupere a executarii pedepsei din motive medicale. Fostul general formulase solicitarea pe motiv ca afectiunile grave de care sufera nu pot fi tratate in penitenciar.

La 16 octombrie 2008, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe Mihai Chitac si Victor Atanasie Stanculescu la cate 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, fiind degradati. Cei doi au fost incarcerati in aceeasi zi, la scurt timp fostii generali formuland cereri in instanta de intrerupere a executarii pedepselor din motive medicale.

Generalul Mihai Chitac a murit in 1 noiembrie 2010, in locuinta sa din Capitala, el fiind externat dupa mai multe saptamani de spitalizare in urma unor boli cronice.

Dupa ce mai multe cereri de intrerupere a pedepsei au fost respinse de instanta, Victor Atanasie Stanculescu a trimis o cerere de gratiere la Presedintie, la care Ministerul Justitiei a dat aviz negativ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.