Acasă Politic Bucureşti: Vlad Cosma, audiat luni la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Bucureşti: Vlad Cosma, audiat luni la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

DISTRIBUIȚI
vlad_cosma

vlad_cosma126148 – 17022014 – Comisia juridica a Camerei Deputatilor il va audia, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, pentru care Ministerul Justitiei a cerut incuviintarea arestarii preventive. Comisia va intocmi un raport care va fi prezentat plenului Camerei. Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o prima lectura a dosarului care a fost transmis Camerei Deputatilor

pentru incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Cosma a venit la Comisia juridica din Camera Deputatilor insotit de avocatul sau si deputatul Catalina Stefanescu pentru a studia dosarul pentru care se cere incuviintarea arestarii preventive. Ulterior, acesta a refuzat sa comenteze pe marginea dosarului si acuzatiilor aduse, precizand ca singura declarative pe care o va face va fi in plen, la vot.

Dosarul in care Vlad si Mircea Cosma sunt pusi sub urmarire penala a fost deschis de DNA Ploiesti in decembrie, in urma denuntului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Razvan Alexe. Atunci, Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a si fost arestat preventiv in acest dosar.

Saptamana trecuta, magistratii ICCJ au decis cercetarea in libertate, sub control judiciar, a lui Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

In cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, care fusese retinut in acelasi dosar, tot sub acuzatiile de luare de mita si abuz in serviciu, judecatorii instantei supreme au stabilit ca masura preventiva arestul la domiciliu, pana in 13 martie. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

In dosarul in care a fost retinut Cosma, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pentru trafic de influenta si impotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a transmis, marti, ministrului Justitiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere incuviintarea arestarii preventive a acestuia. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat, miercuri, Comisia juridica cu cererea Ministerului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a lui Vlad Cosma.

Vlad si Mircea Cosma sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori in cauza. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.