Acasă Politic Chișinău: SMURD trece granița

Chișinău: SMURD trece granița

DISTRIBUIȚI

12631 – 21022014 – Capacitatea de intervenție a serviciilor de urgență din Rep. Moldova va fi întârită de echipajele SMURD de la Iași și Galați, în urma acordului româno-moldovean semnat astăzi la Chișinău. Astfel echipajele de salvare românești vor crește capacitatea de intervenţie a serviciilor de urgenţă, reanimare şi descarcerare şi nivelul de siguranţă şi sănătate a oamenilor de peste Prut.

Potrivit documentului, va fi creat cadrul juridic pentru cooperarea şi intervenţia comună în cazul urgenţelor medicale cu mijloace terestre şi aeriene, în situaţii care pun în pericol viaţa şi sănătatea omului şi care necesită participarea unor categorii de forţe şi mijloace aparţinând statului vecin. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

Cu acest prilej, premierul Victor Ponta a promis să participe și la inaugurarea primului centru SMURD din Rep. Moldova, care va fi la Bălţi.

Primele discuții româno-moldovene referitoare la crearea unor centre SMURD în Rep. Moldova au avut loc în 2012, iar anul trecut un grup de pompieri moldoveni a beneficiat de un stagiu de formare, ca paramedici, la Centrul Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din Târgu-Mureș, pentru a putea lucra în acest sistem integrat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.