Acasă Politic Constanţa: Imigranţi ilegali aduşi de un turc, prinşi la Vama Veche

Constanţa: Imigranţi ilegali aduşi de un turc, prinşi la Vama Veche

DISTRIBUIȚI

imigranti_turci125989 – 07022014 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă spun că au reţinut pe plaja din Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, un grup de imigranti , care a încercat să intre ilegal în ţară „cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei”.Imigranţii au beneficiat de ajutorul unui facilitator, cetăţean turc,

care în schimbul unor sume de bani i-a transportat pe Marea Neagră cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni.

În urma acţiunii de cooperare cu autorităţile de frontieră bulgare, facilitatorul turc a fost reţinut în apele teritoriale ale Bulgariei.           

Joi, politistii de frontiera, care se aflau într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche, au văzut o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre Bulgaria.

La aproximativ 15 metri de plajă, din ambarcaţiune au coborât opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, care au fost reţinute de poliţiştii de frontieră români.

Conducătorul ambarcaţiunii a efectuat manevre de întoarcere spre apele teritoriale ale Bulgariei, fiind ulterior reţinut de autorităţile din ţara vecină.

Din verificări a rezultat faptul că cinci dintre persoane sunt cetăţeni somalezi şi trei sirieni, au vârste cuprinse între 16 şi 32 ani si intentionau era să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania.

Extinderea cercetărilor a stabilit că cei opt migranţi au plecat din ţările de origine spre Turcia, unde au fost racolaţi de un cetăţean turc, care le-a promis în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”. – PROMPT MEDIA  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.