Acasă Politic Contract fără licitaţie de la stat pentru ginerele lui Vasile Blaga

Contract fără licitaţie de la stat pentru ginerele lui Vasile Blaga

DISTRIBUIȚI
ionut_rudeanu

ionut_rudeanu125822 – 02022014 – Presedintele PDL, Vasile Blaga, a comentat, sambata, despre contractul atribuit de CNADNR firmei detinute de ginerele sau, .Blaga a dat de inteles ca nu a avut nicio implicare in aceasta afacere.”Care aveti familii… stiti ca nu iti alegi ginerii. S-a legat la cap pentru

un contract. Daca as putea, l-as exporta, dar asta e situatia”, a comentat Vasile Blaga, potrivit Digi 24.

La 28 ianuarie, cand s-a emis cod rosu pentru judetele din sud-estul tarii, Compania Natiomala de Autostrazi si Drumuri Nationale a atribuit fara licitatie si fara anunt public un contract pentru servicii de paza, protectie si securitate a drumurilor nationale din vestul Romaniei.

Firma castigatoare a fost Axis Corporate Security, detinuta de ginerele lui Vasile Blaga. CNADNR si-a motivat decizia prin faptul ca a fost o situatia extrem de urgenta, care nu putea fi prevazuta.

Totusi, meteorologii au aratat ca temperaturile din vestul tarii s-au incadrat in limitele normale. „Pentru aceasta zona nu ne asteptam la coduri galbene sau rosii”, a spus Carmen Moisa, meteorolog.

Expertii in achizitii publice contrazic, insa, motivatia CNADNR.

„Daca ar fi fost un atentat cu bomba, poate atunci exista aceasta justificare, insa ea ar trebui sa fie foarte clara”, a precizat Otilia Nutu, analist de politici publice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Institutia nu a dat explicatii suplimentare referitoare la atribuirea contractului, iar reprezentantii firmei au transmis ca toate licitatiile pentru servicii de paza de drumuri in judetul Timis au fost blocate printr-un proces, care insa s-a finalizat in urma cu trei luni.

Ginerele lui Vasile Blaga a mai castigat contracte directe cu statul, in urma carora a incasat peste doua milioane de euro, in 2013. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.