Acasă Politic Crin Antonescu: PNL nu acceptă transformarea USL în ”moşia lui Victor Ponta”

Crin Antonescu: PNL nu acceptă transformarea USL în ”moşia lui Victor Ponta”

DISTRIBUIȚI
antonescu31

126098 – 14022014 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca, „daca cineva crede ca PNL va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala”. Într-o interventie telefonica la Antena 3, liderul liberal a precizaret ca nu se refera doar la presedintele PSD,

ci si la liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, si presedintele PC, Daniel Constantin.

„Un singur lucru trebuie sa fie clar si pentru Victor Ponta, si pentru Ilie Sarbu, si pentru Daniel Constantin, si pentru toata lumea: PNL a facut in anumite conditii si a cerut votul romanilor pentru USL. Daca cineva crede ca PNL, cumintel asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala”, a declarat presedintele PNL.

„Noi nu vrem sa rupem Uniunea, am facut propuneri in limitele intelegerii initiale, pe locurile noastre. (…) Impasul din acest moment tine de incercarea de a impune o alta structura a Guvernului, cu alt numar de vicepremieri, cu alte raporturi de forta, ceea ce sigur ca pentru noi nu este acceptabil”, a adaugat Crin Antonescu.

Acesta a mai afirmat ca Victor Ponta penduleaza „intre propunerea corecta si legitima a PNL, a lui Klaus Iohannis in guvern, si pretentiile si presiunile domnului Voiculescu asupra sa de a inventa in mod caraghios pozitii de vicepremier pentru partide care sunt asa precum PC”.

Aflat intr-o vizita privata in strainatate, presedintele Senatului a explicat ca, daca social-democratii isi doresc noi discutii USL pana luni, acestea pot fi purtate cu prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, care „are deplin mandat”:

„Deci nu e niciun fel de problema, nu e niciun fel de criza, nu ma cauta Victoria Nuland, e in ordine totul. Nu sunt negocieri in derulare care s-au intrerupt din cauza plecarii mele din tara”.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a transmis liberalilor ca exista riscul ca liderul lor, Crin Antonescu, sa piarda pozitia de presedinte al Senatului, in contextul tensiunilor dintre PSD si PNL din ultimele zile.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, dupa sedinta USL sustinuta impreuna cu primii doi oameni din PNL – presedintele Crin Antonescu si prim-vicepresedintele Klaus Iohannis – ca a propus ca toate cele patru partide de guvernamant sa fie reprezentate la nivel de vicepremier, lucru cu care liberalii nu au fost de acord.

Cei doi lideri ai USL – Victor Ponta si Crin Antonescu – s-au atacat in nenumarate randuri in ultimele zile, presedintele PNL spunand despre premier ca „s-a dus la Barroso sa-i dea lista de comenzi, ca la chelneri”, in timp ce presedintele PSD a spus despre Crin Antonescu ca a stat in preajma lui Traian Basescu si are acelasi limbaj ca seful statului. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.