Acasă Politic Haga: Procurorul general Tiberiu Niţu promovează Ministrerul public roman în Olanda

Haga: Procurorul general Tiberiu Niţu promovează Ministrerul public roman în Olanda

DISTRIBUIȚI

126233 – 19022014 – Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, însoţit de Alina Bica, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu o delegaţie de procurori, a efectuat o vizită de lucru la Haga, în Olanda, în cadrul unei iniţiative vizând promovarea activităţii Ministerului Public Român şi consolidarea cooperării judiciare bilaterale dintre autorităţile române si olandeze.    Cu această ocazie, la data de 17 februarie 2014, procurorul general a avut întrevederi cu Michele Coninsx, preşedintele colegiului Eurojust şi cu membrul naţional al României, cu Oldřich Martinů, director adjunct al Europol, cu James Stewart, adjunctul procurorului Curţii Penale Internaţionale şi cu conducerea Poliţiei şi Parchetului Amsterdam.

La data de 18 februarie 2014, procuror general a purtat discuţii cu Fred Teeven, ministru secretar de stat pentru securitate şi justiţie, la sediul Ministerului de Justiţie din Olanda. Cu acest prilej, oficialul olandez a adresat aprecieri privind progresele înregistrate de către Ministerul Public Român în domeniul vizat de MCV, potricit unui comunicat al Ministerului Public.

Dialogul a fost axat cu predilecţie pe potenţialul extinderii şi eficientizării cooperării inter-instituţionale şi pe obiectivele de referinţă instituite în cadrul MCV.

La aceeaşi dată, domnul procuror general a avut întrevederi şi cu omologul său, domnul H.J. Bolhaar, preşedintele Colegiului Procurorilor Generali, precum şi cu procurori din cadrul Parchetului General din Olanda.

În cadrul întrevederilor cu oficialii olandezi s-a procedat la reconfirmarea disponibilităţii de dialog si parteneriat dintre autorităţile romane si cele olandeze, s-a convenit asupra necesităţii organizării unor programe comune de pregătire profesională şi s-au discutat strategiile şi priorităţile Ministerului Public Român, precum şi ale instituţiilor olandeze partenere, aferente anului în curs. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.