Acasă Politic Incompatibilitate: Funcţionar public la Clinceni şi, simultan, consilier local la Bragadiru

Incompatibilitate: Funcţionar public la Clinceni şi, simultan, consilier local la Bragadiru

DISTRIBUIȚI

126159 – 17022014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Lazăr Gheorghe, funcționar public în cadrul Primăriei Clinceni, județul Ilfov, întrucât, începând cu data de 17 iunie 2008, deţine, simultan, şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local Bragadiru, județul Ilfov.

Astfel, Lazăr Gheorghe a încălcat dispozițiile Legeii nr.161/2003, potrivit cărora „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităților sau instituțiilor publice […]”, și „[…] raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de deminitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.