Acasă Politic Kiev: Ashton: UE va lucra cu FMI pentru a acorda asistenţă financiară...

Kiev: Ashton: UE va lucra cu FMI pentru a acorda asistenţă financiară Ucrainei

DISTRIBUIȚI

126418 – 26022014 Şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a anunţat că Uniunea Europeană (UE) va lucra cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a acorda asistenţa financiară Ucrainei.

Rusia trebuie să se comporte ca un bun vecin şi să lase Ucraina să îşi aleagă direcţia pe care o doreşte, a declarat marţi, la Kiev, şeful diplomaţiei europene.

Catherine Ashton a anunţat totdată că UE va lucra cu FMI pentru a acorda asistenţa financiară Ucrainei.

Între timp, Rada Supremă de la Kiev a amânat până joi învestirea unui nou Cabinet.

Preşedintele Legislativului, Oleksandr Turcinov, a discutat cu şefii structurilor de securitate despre manifestările de separatism şi ameninţările la adresa integrităţii teritoriale a ţării din Crimeea, republică autonomă cu populaţie majoritar rusofonă.

La Sevastopol a fost instalat un primar pro-rus, iar în oraşul port unde îşi are baza flota rusă de la Marea Neagră au fost organizate marşuri în semn de protest faţă de noile autorităţi de la Kiev.

În Ucraina a început marţi şi campania electorală pentru alegerile prezidenţiale anticipate programate pentru 25 mai şi contestate de Rusia, care susţine că scrutinul ar trebui programat după adoptarea reformei constituţionale. SUA au anunţat deja că vor sprijini financiar Kievul, după formarea unui nou Executiv, în condiţiile în care Ucraina riscă falimentul, iar împrumutul de 15 miliarde de euro obţinut de la Rusia este condiţionat.

Administraţia Obama nu a făcut însă publică şi suma pe care ar fi pregătită să o pună la dispoziţia Ucrainei.

Una dintre cele mai mari provocări pentru Ucraina în prezent este situaţia economică, spun reprezentanţi ai Administraţiei SUA.

Aceştia au discutat cu oficialităţi de la Kiev la sfârşitul săptămânii trecute despre angajamentele privind reformele economice pe care ar trebui să le ia guvernul ucrainean pentru a debloca finanţarea din partea FMI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.