Acasă Politic Luxemburg: Curtea Europeană de Justiţie declară ilegală taxa auto din România

Luxemburg: Curtea Europeană de Justiţie declară ilegală taxa auto din România

DISTRIBUIȚI
trafic_taxa_auto

trafic_taxa_auto126111 – 14022014 – Curtea de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg a declarat ilegală taxa auto introdusă în România în ianuarie 2012 şi care ca fost menţinută iniţial doar o lună. Formula a fost    reluată anul următor, în ianuarie şi februarie 2013, pentru ca ulterior să fie înlocuită cu timbrul de mediu.

Românii care au plătit această taxă incriminată de instanţa europeană pot să ceară restituirea banilor, în baza ordonanţei Curţii de la Luxemburg.

Decizia Curţii Europene de Justiţie a pornit de la cazurile Câmpean şi Ciocoiu, doi cetăţeni români care s-au adresat tribunalelor din România pentru a le fi restituită taxa. Cum legea nu era clară, instanţele româneşti au cerut lămuriri Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a decis în favoarea celor doi. Decizia se va aplica şi românilor care au dat anterior statul în judecată, chiar dacă atunci nu au avut câştig de cauză. Ei trebuie să facă o cerere de revizuire a deciziilor acestor instanţe care au refuzat returnarea sumelor respective.

Taxa auto a intrat prima oară în vigoare în ianuarie 2007 şi de atunci a suferit nu mai puţin de zece schimbări. A purtat diferite nume, în funcţie de viziunea guvernelor, dar şi de criticile dure primite de la Bruxelles. Toate au fost contestate de instituţiile europene. Inclusiv, ultima formulă, timbrul de mediu, introdus în martie 2013 a ajuns în instanţă la Curtea Europeană de Luxemburg. Procesul nu este terminat. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.