Acasă Politic Parlamentul European s-a mişcat ”repede şi bine” în problema vizelor pentru moldoveni

Parlamentul European s-a mişcat ”repede şi bine” în problema vizelor pentru moldoveni

DISTRIBUIȚI
Marian_Jean_Marinescu

126060 – 12022014 – Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE) a adoptat, la Bruxelles, cu 45 de voturi pentru şi două voturi împotrivă, în favoarea unei propuneri de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetăţenii moldoveni posesori ai unui paşaport biometric, potrivit www.timpromanesc.ro.

Eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu, raportor din partea PPE pe acest subiect, crede că lucrurile s-au mişcat „repede şi foarte bine”, pentru că în mai puţin de trei luni de la propunerea ridicării vizelor s-a votat raportul în comisia parlamentară. El s-a arătat optimist în legătură cu votul final, constatând că există un larg consens în PE în această privinţă. Raportul urmează să fie supus votului în plen, laStrasbourg, în a doua sesiune a lunii, pe 25 februarie.

Potrivit eurodeputatului, liberalizarea vizelor pentru cetăţenii Rep. Moldova ar putea deveni efectivă la sfârşitul lunii mai.

Comisia Europeană a propus liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova în noiembrie anul trecut, chiar în preziua începerii summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Eurodeputatul PDL a fost, anterior, raportor al Parlamentului European pentru propunerea de simplificare a procedurii de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni, adoptată anul trecut.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.