Acasă Politic Prahova: Procurorii au ridicat documente suplimentare de la Consiliul Județean

Prahova: Procurorii au ridicat documente suplimentare de la Consiliul Județean

DISTRIBUIȚI

125942 – 06022014 – Procurorii DNA Ploiesti au ridicat miercuri documente suplimentare de la sediul Consiliului Judetean (CJ) Prahova, vicepresedintele institutiei, Laurentiu Rebega afirmand ca acestea au fost solicitate „in completarea celor ridicate anul trecut”.

În noiembrie 2013 DNA a ridicat de la sediul CJ Prahova mai multe cutii cu documente, la acel moment vicepresedintele institutiei afirmand ca actiunea anchetatorilor vizeaza dosarul in care Razvan Alexe a fost arestat pentru trafic de influenta.         Vicepreședintele Rebega a precizat ca DNA a ridicat și fisele de post ale angajatilor de la directiile Achizitii, Economic si Patrimoniu.

Anul trecut procurorii au cerut de la Serviciul Achizitii si de la Directia Economica documente care privesc relatiile contractuale dintre CJ Prahova si SC Star T&D. Patronul acestei societati este cel care l-a denuntat pe Razvan Alexe in dosarul in care este arestat pentru trafic de influenta.

Razvan Alexe, retinut de procurori, in noiembrie 2013, intr-un dosar de trafic de influenta, lua bani de la patronul firmei SC Star T&D, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a-i facilita societatii atribuirea de contracte de lucrari publice in judet, sustin procurorii DNA.

In schema era folosita ca paravan firma Marconstruct Company, care apartinea 100% fostului consilier din Secretariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, si el arestat preventiv, insa intr-un alt dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu prejudiciu de 35 milioane de euro.

In total, Razvan Alexe a luat 5,2 milioane de lei (circa 1,16 milioane de euro) de la firma pe care ar fi ajutat-o, sustin procurorii DNA. Alexe nu lua banii direct, ci prin firma-„bidon” Marconstruct Company, careia societatea de constructii favorizata ii subcontractase fictiv lucrarile, mai arata anchetatorii. 

„In perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Razvan, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, respectiv presedintele Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala – denuntator in cauza – sume de bani totalizand 5.204.005 lei, disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de catre firma denuntatorului catre S.C. Marconstruct Company S.R.L. si neexecutate in realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denuntatorului”, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Razvan Alexe este, de asemenea, inculpat si in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de 35 de milioane de euro in care a fost arestat preventiv si fostul consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, fost presedinte al PSD Plopeni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.