Acasă Politic Rep. Moldova: Apel pentru condamnarea acţiunilor „aventurierilor politici” găgăuzi

Rep. Moldova: Apel pentru condamnarea acţiunilor „aventurierilor politici” găgăuzi

DISTRIBUIȚI

125933 – 06022014 – Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut un apel către cetăţenii Republicii Moldova şi către toate partidele politice să fie solidari şi să condamne acţiunile care vin în contradicţie cu interesul Republicii Moldova.

Vlad Filat a remarcat că evenimentele din ultimul timp din Găgăuzia demonstrează că în Republica Moldova există mai multe forţe politice care doresc dezbinarea societăţii, generarea conflictelor şi promovarea separatismului. După ce au promovat insistent ideea referendumului ilegal din autonomia găgăuză, din data de 2 februarie, aceste forţe încearcă acum să creeze noi focare de instabilitate pe teritoriul Republicii Moldova.

“Este obligaţia noastră să atragem atenţia asupra acestor manifestări şi să acţionăm în consecinţă. Vin cu un apel către membrii şi simpatizanţii de bună credinţă ai Partidului Comuniştilor şi Partidului Socialist din Republica Moldova, care nu doresc dezbinarea societăţii, generarea conflictelor şi promovarea separatismului, să fie vigilenţi şi să nu se lase manipulaţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis Prompt Media de PLDM.

Liderul PLDM a precizat că acţiunile acestor aventurieri politici nu au nimic în comun cu interesele cetăţenilor Republicii Moldova, fiind vorba strict de interesele înguste ale unor profitori politici. “Vin cu un apel către autorităţile administraţiei publice de nivelul unu şi doi să se întrunească pentru aprobarea declaraţiilor publice în susţinerea statului Republica Moldova, a parcursului european al ţării şi de condamnare a acţiunilor de dezbinare şi separatism”, a declarat Vlad Filat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.