Acasă Politic SUA: Joe Biden l-a sunat pe Traian Băsescu în legătură cu statul...

SUA: Joe Biden l-a sunat pe Traian Băsescu în legătură cu statul de drept din România

DISTRIBUIȚI
Joe_Biden

Joe_Biden126100 – 14022014 – Vicepresedintele american Joe Biden l-a sunat pe presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre statul de drept in Romania. „Intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o azi cu presedintele roman Traian Basescu, Vicepresedintele Biden a discutat chestiuni privind evolutiile in regiune si si-a exprimat

aprecierea pentru contributiile permanente ale Romaniei la misiunile NATO”, se arata intr-un comunicat remis de Casa Alba pe data de 13 februarie 2014.

„Statele Unite au un interes deosebit in reusita Romaniei ca partener democratic si cu un stat de drept puternic, intrucat ne asumam impreuna responsabilitati globale si un parteneriat strategic”, se mai arata in comunicatul Casei Albe.

Convorbirea dintre vicepresedintele Joe Biden si presedintele Traian Basescu vine dupa ce in luna ianuarie a.c. romanii-americani i-au adresat o scrisoare secretarului de stat american John Kerry prin care i-au cerut sa sustina eradicarea coruptiei din Romania si „respectarea principiul separatiei puterilor, statul de drept si independenta Justitiei”.

Scrisoarea a fost postata pe internet si a strans peste 10,000 de semnaturi de sustinere.

„Comunicatul Casei Albe arata atentia Statelor Unite fata de evolutiile din ultima perioada din Romania si preocuparea fata de incercarile clasei politice romanesti de a dinamita statul de drept”, a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Greek-Catholic Association si unul dintre co-initiatorii scrisorii catre John Kerry.

„Preocuparea Statelor Unite este impartasita si de noi, romanii-americani, care ne dorim o Romanie unde toti oamenii sa fie egali in fata legii astfel incat membrii familiilor noastre ramase acasa sa isi poata cladi un viitor fericit”, a concluzionat Terhes.

„Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei” din care face parte si Romanian Greek-Catholic Association, miscare initiata in urma scrisorii adresate secretarului de stat John Kerry, va continua sa semnaleze institutiilor occidentale cand au loc derapaje de la statul de drept in Romania. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.