Acasă Uncategorized Știri Teleorman: Dragnea a vorbit cu Antonescu

Teleorman: Dragnea a vorbit cu Antonescu

DISTRIBUIȚI

 

 

126489 – 28022014-Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Alexandria, că liderul PNL Crin Antonescu l-a sunat joi, pentru a-l întreba dacă USD va face alianţă cu Călin Popescu Tăriceanu, răspunsul acestuia fiind că USD nu poate face alianţă cu o persoană fizică.

„Ieri (joi – n. r.) m-a sunat Crin, am avut o discuţie. Am discutat, m-a întrebat ce mai facem, care e starea de spirit la noi, l-am întrebat care e starea de spirit la ei, i-am zis să aibă grijă ce se întâmplă în partid după plecarea domnului Tăriceanu, mi-a zis că e în regulă şi că lucrurile sunt sub control”, a declarat Liviu Dragnea, cuitat de Realitatea Tv.

În legătură cu motivul pentru care l-a sunat Crin Antonescu, Dragnea a spus: „M-a sunat pur şi simplu; m-am bucurat că m-a sunat, până la urmă rămânem în relaţii civilizate, nu o să ne dăm cu pietre în cap, nici eu cu el, nici Daniel cu Crin, nici Victor cu Crin. Până la urmă, putem comunica”.

Preşedintele executiv al PSD a ţinut să precizeze că discuţia pe care a avut-o cu Crin Antonescu s-a referit la Călin Popescu Tăriceanu.

„Despre domnul Tăriceanu am vorbit, în sensul că ne întreba ce facem, facem alianţă cu domnul Tăriceanu… Nu era deloc îngrijorat. I-am spus că nu facem alianţă cu domnul Tăriceanu”, a arătat Dragnea.

Despre cooptarea în noul Guvern a unor liberali care l-ar urma pe Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a comentat: „Aş vrea să lămurim puţin pachetul ăsta de subiecte, legat de ce se întâmplă, ce s-a întâmplat în PNL. USD nu poate face alianţă cu o persoană fizică, nu merge, nu iese, nu avem cum să semnăm aşa ceva. Iar în ceea ce priveşte cooptarea la guvernare, nu ne ducem la poarta PNL şi cine iese de acolo îi oferim posturi în guvern. Ar însemna să facem un guvern de nu mai avem loc în sala de şedinţă a Guvernului”.

Dragnea a ţinut să menţioneze că nu concepe „o negociere cu persoane fizice”.

„Eu nu concep că se poate face o alianţă care să fie alianţă serioasă, politică, cu obiective asumate între o alianţă politică, între nişte partide politice şi nişte persoane fizice. Eu nu am făcut niciodată aşa ceva şi nu cred că e în regulă să faci aşa ceva, din punctul meu de vedere”, a mai declarat Dragnea.

Şi în privinţa candidaturii la prezidenţiale, Liviu Dragnea a menţionat că nu există nicio înţelegere între PSD sau USD pentru a-l susţine pe Călin Popescu Tăriceanu  la prezidenţiale.

El a infirmat şi ideea unui tandem Tăriceanu-Ponta. „Dacă PNL revine în USL, astăzi, mâine sau într-un timp rezonabil, ceea ce am stabilit prin congresele noastre, congresele PSD, PC şi al UNPR, rămâne valabil. Noi nu putem să ne jucăm cu aceste candidaturi. Mai mult, s-a discutat şi s-au adoptat hotărâri referitoare la nume şi prenume, s-a discutat să susţinem candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale, nu înseamnă că a rămas acum un gol şi vine cineva şi ocupă locul”.

Dragnea a adăugat că, dacă PNL nu va reveni alături de ei, atunci, în opinia sa, USD trebuie să aibă propriul candidat la Preşedinţie. Dragnea nu a dorit să răspundă cine ar putea fi acest candidat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.