Acasă Politic ”Tentaţie şi dependenţă”- CIADO avertizează că a crescut consumul de droguri în...

”Tentaţie şi dependenţă”- CIADO avertizează că a crescut consumul de droguri în rândul tinerilor

DISTRIBUIȚI

125982 – 07022014 – “Trebuie să deschidem pofta către alte lucruri celor mai tineri, acţiuni pe care ei, din propria voinţă să le prioritizeze, conştienţi fiind de răul cauzat de consumul substanţelor bolnăvicioase”, afirmă acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, preşedintele CIADO România.Afirmația a fost făcută cu prilejul lansării Campaniei “Bucureştiul antidrog. Bucureştiul informat”,

un parteneriat educațional între Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Tineretului şi Sportului, cu scopul de a informa şi conştientiza populaţia asupra riscurilor consumului de droguri.

În cadrul evenimentului a fost lansată cartea “Tentaţie şi dependenţă” semnată de acad. Constantin Bălăceanu Stolnici.

“Educaţia în licee, în ceea ce priveşte drogurile nu ar fi trebuit sa existe, însa din păcate flageul s-a extins şi la acest nivel. Singura posibilitate pe care o avem, în educarea tinerilor, este să instituim, să aplicăm programe care să contribuie cât mai mult la diminuarea cererii de produse toxice, asta pentru că îmbogăţirea pieţii nu o putem controla”, a punctat Constantin Bălăceanu Stolnici.

Volumul va fi distribuit în liceele din capitală: „Ceea ce vrem noi să facem este să ajutam instituţiile educaţionale în procesul acesta de educare pentru ca elevii, studenţii să ştie ce riscuri îi aşteaptă prin consumul de droguri.Ei trebuie să obţina satisfaţie prin rezultate cât mai bune în cultură, nu prin consumul de astfel de substanţe. CIADO este dispus să ajute societatea în această privinţă şi invită autorităţile şi instituţiile educaţionale să colaboreze eficient pentru că o floare nu aduce primăvară. Sper ca această carte să fie răsfoită de cât mai mulţi”.

Potrivit datelor oficiale, în România 11% dintre elevi şi 25% dintre student au consumat cel puţin o dată droguri. La nivelul populaţiei generale, 14-64 ani, consumul a crescut de la 1,7 la 4,3%. În plus, din cauza drogurilor injectabile, România a fost declarată, în 2013, drept focar HIV/SIDA. – PROMPT MEDIA   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.