Acasă Politic Tiraspol: Înscenare?

Tiraspol: Înscenare?

DISTRIBUIȚI
Ion_Iovcev

125922 – 05022014 – Directorul Liceului ”Lucian Blaga” cu predare în limba română din Tiraspol a fost reținut de miliția transnistreană, miercuri, fiind acuzat de contrabandă, relatează B1 TV. Alături de directorul instituției au fost reținuți și contabilul, precum și șoferul unității de învățământ. „Tiraspolul rezolvă problemele în stil criminal. Vă anunţ că directorul liceului, împreună cu contabilul şi şoferul sunt reţinuţi

de securitatea tiraspoleană la intrare în satul Parcani. La rugămintea profesorilor au mers după salariu. Acum sunt învinuiţi că aduc contrabandă pe teritoriul Transnistriei. Salariul profesorilor înseamnă contrabandă pentru ei. Iată încă o dovadă despre teroarea cadrelor didactice şi a elevilor din regiune. Telefoanele lor sunt bruiate“, a scris vicedirectorul liceului, Raisa Pădureanu, pe contul ei de Facebook.

Potrivit viceministrului Educaţiei de la Chişinău, Igor Grosu, aceasta este o acţiune izolată şi face parte din arsenalul părţii transnistrene de „rezolvare“ a acestei situaţii. 

„Reţinerea de astăzi vine în disonanţă cu angajamentul grupului de lucru comun Chişinău-Tiraspol, când au promis că şcolile îşi continuă activitatea. Din informaţiile noastre, directorul şcolii, contabila şi şoferul au fost reţinuţi de colaboratorii miliţiei şi ai vămii lor. Am informat Comisia Unificată de Control şi reprezentanţii OSCE, să se deplaseze la faţa locului“, a declarat Grosu.

Liceul din Tiraspol se află în mijlocul unui scandal de la mijlocul lunii decembrie 2013. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.