Acasă Politic Tăriceanu, arma secretă a lui Ponta pentru Cotroceni

Tăriceanu, arma secretă a lui Ponta pentru Cotroceni

DISTRIBUIȚI

126444 – 27022014 Fostul lider al PNL, fost prim-ministru și fost deputat de Ilfov, Călin Popescu – Tăriceanu, încearcă să spargă PNL, anunță că își face o nouă formațiune – Partidul Reformator Liberal – și că e gata să fie candidat pentru Cotroceni din partea… USD. Prin această mișcare, Tăriceanu vrea și la guvernare, adică ”refacerea USL împreună cu PSD, PC și UNPR”, prin aducerea în Cabinetul Ponta 3 a unor nemulțumiți.

Există voci care susțin, însă, că totul a fost pregătit din timp, având în vedere că la un moment dat Victor Ponta l-a enumerat pe Tăriceanu în categoria potenţialilor candidaţi la Preşedinţie, chiar dacă la vremea respectivă acesta era membru PNL, iar protocolul USL prevedea expres că Antonescu urmează să fie candidatul alianţei. Nu trebuie omisă nici trecerea lui Tăriceanu în permanenţă în toate sondajele caselor de sondare ale consilierilor lui Victor Ponta, Mirel Palada şi Dan Sultănescu. Mai mult, Tăriceanu era cotat cu procente de încredere apropiate de Antonescu, sau chiar la egalitate cu el.

Popescu-Tăriceanu speră să îl atragă și pe Radu Stroe, deputat de Ilfov în prezent, și pe mai mulţi membri ai PNL nemulțumiți de Antonescu. Nu este exclus ca Tăriceanu să candideze la europarlamentare dacă partidul său va fi înregistrat la tribunal până la jumătatea lunii aprilie, bineînțeles cu ajutorul PSD.

Victor Ponta a recunoscut, la 26 februarie, că ar putea face un tandem cu Tăriceanu. ”Dacă refacem USL, vom susţine candidatul propus de liberali, că e Antonescu, că e Tăriceanu, nu ştiu”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.