Acasă Politic Ucraina: Cel puţin 25 de morţi în urma ciocnirilor violente de al...

Ucraina: Cel puţin 25 de morţi în urma ciocnirilor violente de al Kiev

DISTRIBUIȚI

126212 – 19022014 – Cel putin 25 persoane au fost ucise, iar sute de persoane au fost ranite in urma confictelor violente dintre protestatari si fortele de ordine care au izbucnit marti in Ucraina, in zona Parlamentului din Kiev. Printre cei morti la Kiev se afla un jurnalist de la publicatia locala Vesti, Viaceslav Veremei. Moartea sa a fost raportata pe Facebook. Veremei a fost impuscat in stomac, potrivit CNN.

Dupa aproape patru luni de conflicte intre manifestantii opozitiei si fortele de ordine, actele de violenta s-au accentuat in contextul in care presedintele Viktor Ianukovici a blocat proiectele cu privire la numirea unui nou guvern de coalitie si reducerea atributiilor sale, prin revenirea la o constitutie mai veche.

Opozitia a incercat sa depuna in Parlament o propunere privind schimbarea Constitutiei cu una asemanatoare celei din 2004, prin care presedintele si-ar pierde o parte dintre atributii, inclusiv pe aceea de a numi premierul tarii. Aliatii presedintelui din Parlament au blocat aceasta propunere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.