Acasă Politic Ucraina: Ianukovici a anunţat un armistiţiu şi noi negocieri cu opoziţia

Ucraina: Ianukovici a anunţat un armistiţiu şi noi negocieri cu opoziţia

DISTRIBUIȚI

126253 – 20022014 – Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a anuntat miercuri seara un armistitiu si noi negocieri, dupa o reuniune cu trei lideri din cadrul opozitiei. Strazile Kievului sunt de doua zile scenele unor violente fara precedent. De marti seara, protestatarii opozitiei se lupta cu fortele de ordine. Zeci de persoane au murit si sute au fost ranite la Kiev, in ceea ce pare a fi inceputul unei revolutii. Printre cei ucisi se afla si un jurnalist.

Dupa aproape patru luni de conflicte intre manifestantii opozitiei si fortele de ordine, actele de violenta s-au accentuat in contextul in care presedintele Viktor Ianukovici a blocat proiectele cu privire la numirea unui nou guvern de coalitie si reducerea atributiilor sale, prin revenirea la o constitutie mai veche.

Opozitia a incercat sa depuna in Parlament o propunere privind schimbarea Constitutiei cu una asemanatoare celei din 2004, prin care presedintele si-ar pierde o parte dintre atributii, inclusiv pe aceea de a numi premierul tarii. Aliatii presedintelui din Parlament au blocat aceasta propunere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.