Acasă Politic Ucraina: Oficial – 77 de morţi şi peste 500 de răniţi

Ucraina: Oficial – 77 de morţi şi peste 500 de răniţi

DISTRIBUIȚI

126294 – 21022014 – Dupa trei zile de confruntari sangeroase, centrul Kievului, capitala Ucrainei, ramane un loc dde confruntare între protestatari si fortele de ordine. In pofida pierderilor de vieti omenesti, de ameble parti, armistitiul nu se produce, desi au aparut zvonuri legate de o asemenea solicitare din partea presedintelui Ianikovici.

Vineri dimineata, in Piata Independentei, botazata ”Euromaidan” persista fumul gros produs de incendii, iar la adapostul baricadelor improvizate, manifestantii pro-europeni din piata se odihnesc dupa ciocnirile din ziua precedenta.

Noapte a trecut intr-o liniste apasatoare, in vreme ce presedintele Viktor Ianukovici a continuat sa negocieze cu sefii diplomatiilor franceza, germana si poloneza si, potrivit unor rapoarte, si rusa.

Ianukovici ar fi fost de acord cu principala cerere a manifestantilor, declansarea alegerilor anticipate, insa discutiile au continuat pana in zori pentru dezamorsarea crizei.

Toti politistii si militarii capturati de protestatari joi au fost eliberati si au parasit Piata Independentei.         Ministerul ucrainean de Interne a facut public ultimul bilant al mortilor din cele trei zile de confruntari: 77 de morti si peste 500 de raniti.

Ministrii de Externe german si polonez se intalnesc din nou vineri cu Viktor Ianukovici. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.