Acasă Politic Ucraina: Preşedinţia anunţă încheierea unui acord pentru oprirea violenţelor

Ucraina: Preşedinţia anunţă încheierea unui acord pentru oprirea violenţelor

DISTRIBUIȚI

126309 – 21022014 – Administraţia ucraineană condusă de preşedintele Viktor Ianukovici a anunţat că a ajuns la un acord cu opoziţia care să oprească violenţele fără precedent din ultimele zile.Decizia vine ca urmare a unei runde de negocieri, prelungită până târziu în noapte, cu protestatarii, reprezentanţii Rusiei şi miniştrii de externe ai Germaniei, Poloniei şi Franţei, potrivit Radio Romania.

„Semnarea acordului dintre părţile implicate în procesul de negociere va avea loc vineri dimineaţă”, se arată în comunicatul trimis de Administraţia Prezidenţială a Ucrainei, citat de New York Times.

Detaliile privind procesul de negociere şi conţinutul acordului sunt încă necunoscute.

Până acum nu s-a înregistrat nicio reacţie din partea reprezentanţilor protestatarilor.

Premierul polonez Donald Tusk, prezent la negocieri, a confirmat reuşita discuţiilor.

El a afirmat că în urma primei runde de convorbiri desfăşurată joi între preşedintele Ianukovici şi cei trei miniştri europeni de externe, liderul de la Kiev ar fi acceptat cererile opoziţiei privind organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate în acest an, formarea în termen de 10 zile a unui guvern de uniune naţională, precum şi finalizarea până în vară a reformei constituţionale. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.