Acasă Politic Victor Ponta la Chișinău: Sunt importante declarațiile, dar trebuie să facem lucruri...

Victor Ponta la Chișinău: Sunt importante declarațiile, dar trebuie să facem lucruri concrete

DISTRIBUIȚI

126301 – 21022014 – Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la Chișinău cu președintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul vizitei pe care șeful executivului de la București o efectuează în Rep. Moldova. La întreveder au mai participat ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea, ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, iar din partea moldovenească deputații Valeriu Streleț, președintele fracțiunii PLDM, Marian Lupu, președintele fracțiunii PD, Ion Hadârcă, președintele fracțiunii PLR, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România. Discuțiile s-au referit la relațiile bilaterale de cooperare, agenda de integrare europeană și proiectele prioritare de dezvoltare a Rep. Moldova.

Premierul Victor Ponta s-a referit la proiectele pe care Moldova le poate derula cu României, în special în domeniile educației, infrastructurii și securității energetice. Cu acest prilej, s-a discutat despre pregătirea documentelor pentru conectarea la SMURD de la Iași și Galați care să intervină în cazurile de urgență pentru cetățenii din Rep. Moldova. Potrivit prim-ministrului Ponta, până la sfârșitul acestui an trebuie finalizate lucrările la gazoductul Iași-Ungheni pe teritoriul Rep. Moldova.            Victor Ponta a mai anunțat că România este pregătită să ofere sprijin Rep. Moldova în domeniul accesării fondurilor europene și să ofere informații despre ce a însemnat integrarea UE pentru România. ”Sunt importante declarațiile de susținere a Rep. Moldova, dar Guvernul României va veni cu lucruri concrete, pe care să le simtă oamenii”, a subliniat prim-ministrul Victor Ponta.

Igor Corman a mulțumit pentru sprijinul constant al României pentru proiectele de dezvoltare regională și susținerea permanentă în integrarea europeană a Moldovei, menționând că Moldova așteaptă decizia Europei de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, fiind pregătită să semneze Acordul de Asociere și cel de Comerț Liber cu UE în cel mai apropiat timp.

Corman a vorbit și despre campania de informare a cetățenilor Rep. Moldova despre avantajele integrării europene: ”Avem fermitate în cadrul Coaliției de guvernare de a duce mandatul până la capăt și de a obține rezultate concrete în integrarea europeană a țării noastre”.

Referindu-se la agenda parlamentară comună, președintele Parlamentului de la Chișinău a anunțat că aceasta va fi discutată cu prilejul vizitei oficiale pe care Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, o va efectua în Rep. Moldova în perioada 12-14 aprilie. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.