Acasă Externe Bucureşti: Şeful cancelariei prezidenţiale, în vizită în SUA

Bucureşti: Şeful cancelariei prezidenţiale, în vizită în SUA

DISTRIBUIȚI

 126875 – 14032014 –  Cristian Diaconescu, seful Cancelariei prezidentiale, se va intilni cu Victoria Nuland – asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al secretarului de stat John Kerry – intr-o vizita pe care o efectueaza in SUA in perioada 14 – 20 martie. Diaconescu a declarat ca se va mai intilni cu subsecretarul de stat pentru securitate internationala Rose Gottemoeller, cu ambasadorul special pentru Sanctiuni Daniel Fried, precum si cu oficiali de la Pentagon si de la  Consiliul Securitatii Nationale.

Temele de discutie intre reprezentantul Administratiei Prezidentiale si oficialii americani vor fi parteneriatul strategic Romania – SUA, „cu accent pe securitatea si stabilitatea Romanie in conditiile aparitiei unor noi dezvoltari de securitate la frontiera de est a Romaniei si a NATO”, precum si „elaborarea unor decizii la Summitul NATO din acest an, adaptate noilor realitati politico -militare din spatiu euro-atlantic, cooperarea militara”, a declarat Cristian Diaconescu, citat de Hotnews.ro.

De asemenea, Diaconescu va transmite oficialilor americani „o serie de mesaje ale presedintelui Traian Basescu in continuarea discutiilor cu vicepresedintele SUA, Joe Biden”, si va discuta despre situatia din Ucraina si perspectivele Republicii Moldova.

Cristian Diaconescu va avea intilniri si la Congres, cu Ted Poe – presedintele Comitetului privind combaterea terorismului si neproliferare, Eliot Engel – presedintele grupului de opozitie din Comitetul pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, si Mike Turner – presedintele Grupului de prietenie SUA – Romania. Seful Cancelariei prezidentiale va purta discutii cu reprezentanti ai American Romanian Business Council. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.