Acasă Vest Arad Arad: Migranţi ilegali, reţinuti la frontiera cu Ungaria

Arad: Migranţi ilegali, reţinuti la frontiera cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

126610 – 05032014  –  O patrulă formată de la Sectorul Politiei de Frontiera Vărşand a oprit in trafic, pe raza localităţii Socodor din judeţul Arad, un microbuz înmatriculat în România, care se îndrepta spre Ungaria.

 Autovehiculul era condus de un român în vârstă de 28 de ani din judeţul Timiş, iar în interior se aflau 22 de pasageri, dintre care doi minori.

Poliţiştii de frontieră au cerut atât şoferului cât şi pasagerilor microbuzului să prezinte documentele în vederea efectuării controlului. Având în vedere că 19 dintre pasageri aveau asupra lor documente temporare de identitate solicitant de azil, dar nu-şi justificau prezenţa în zona de frontieră şi trei nu posedau niciun document de identitate asupra lor, aceştia au fost conduşi la sediul sectorului Politiei de Frontiera Vărşand pentru cercetări amănunţite.

Din primele verificări a rezultat că din cele 22 de persoane descoperite, 18 sunt cetăţeni sirieni şi patru sunt cetăţeni afgani, cu vârstele cuprinse între 10 şi 46 de ani.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru trafic de migranţi, iar migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.