Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Afaceristul Michael Mureşan, reţinut

Bihor: Afaceristul Michael Mureşan, reţinut

DISTRIBUIȚI
judecator_retinut

127031 – 21032014 –  Procurorii DNA din Oradea au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Michael Muresan. Acesta este acuzat de cumparare de influenta, dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca in martie 2013, Dumitru Catalin, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) la aceea data, a pretins de la Michael Muresan suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat sa o incaseze de la ANRP ca urmare a executarii silite.

In schimbul banilor, vicepresedintele ANRP a sustinut ca isi va incalca atributiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care Muresan, titular al unui drept litigios, le avea in derulare cu ANRP, independent de executarea silita.

La 13 mai 2013, Catalin Dumitru Catalin a primit de la Muresan, prin intermediul fiului sau, Catalin – Alexandru Dumitru Radulescu, echivalentul sumei de 1.000.000 euro.

Pentru ascunderea adevaratei destinatii a sumelor de bani, Muresan a intocmit in fals, inscrisuri sub semnatura privata intitulate „Contract de imprumut”, intocmite de rude ale persoanelor implicate in activitatea infractionala.

In paralel, in mai 2013, Muresan  i-a dat lui Daniel – Marin Bran (inculpat in acelasi dosar) si lui Vasile Nicolae Dragos suma de 1.220.000 lei, respectiv 730.000 lei, cei doi prevalandu-se de o influenta asupra lui Catalin Dumitru, pentru a-l convinge pe acesta sa-si incalce atributiile de serviciu, legate de procedurile administrative pe care Muresan le avea in derulare cu ANRP.

Muresan urmeaza sa fie prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.