Acasă Anchete Bihor: Patru judecători, urmăriţi penal de DNA

Bihor: Patru judecători, urmăriţi penal de DNA

DISTRIBUIȚI

– 127286 – 31032014 – Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de patru judecatori, un avocat si mai multe persoane intr-un dosar de mita. Magistratii sunt acuzati de favorizarea infractorului, primind mita bani, pastravi, whisky si un ceas cu cuc.In acest dosar, doi judecatori de la Tribunalul Bihor si unul de la Curtea de Apel Oradea, fost magistrat al primei institutii, sunt acuzati de abuz in serviciu cu obtinere de foloase, fals intelectual si favorizarea infractorului. Este vorba despre Ovidiu Daniel Galea, Raluca Beatrix Cuc, respectiv Daniela Denisa Vidican, potrivit unui comunicat al DNA.

La randul sau, o judecatoare din cadrul Curtii de Apel Oradea, Florica Roman, este acuzata de traffic de influenta, favorizarea faptuitorului si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii sustin ca Tribunalul Bihor a dispus condamnarea unui inculpat la pedeapsa de doi ani si opt luni inchisoare cu executare pentru tentativa de viol, hotarare ramasa definitiva.

Inainte de punerea in executare a mandatului, barbatul i-a cerut avocatei Dorina Mihoc si familiei lui sa gaseasca o modalitatea sa scape de inchisoare, in conditiile in care fusesera epuizate toate mijloacele legale de aparare. De asemenea, inculpatul i-a cerut cumnatului sau, care l-a denuntat ulterior, sa faca demersurile necesare pentru a-l scapa de executarae pedepsei.

„In vederea promovarii unei cai extraordinare de atac, era absolut necesar ca persoana vatamata sa fie convinsa sa incheie un inscris fals, cu data anterioara ramanerii definitive a hotararii de condamnare, din care sa rezulte ca s-ar fi impacat cu inculpatul, inaintea ramanerii definitive a hotararii de condamnare”, se arata in documentul procurorilor anticoruptie.

Rudele barbatului au facut toate demersurile pentru a realiza un „Act de impacare” antedatat, iar judecatoarea Curtii de Apel Florica Roman a cerut mita pentru a-si exercita influenta fata de judecatori de la instanta inferioara in grad, Tribunalul Bihor, in vederea admiterii contestatiei in anulare si, in final, incetarea procesului penal.

Judecatoarea a primit de la rudele barbatului atat bani, cat si alte produse, cum ar fi pastravi si whiskey. Ea a mai cerut si un ceas cu cuc vechi pentru a interveni in cazul condamnatului. Asadar, acesta a fost eliberat din inchisoare.

Pe langa cei patru judectori, alte patru persoane sunt urmarite penal, printre care avocata barbatului si membri ai familiei lui. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.