Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Retinuţi pentru trafic de influenţă la ministerele Finanţelor şi Economiei

Bihor: Retinuţi pentru trafic de influenţă la ministerele Finanţelor şi Economiei

DISTRIBUIȚI

126926  – 18032014 –  Procurorii DNA din Oradea au inceput luni urmărirea penală și i-au reținut pentru 24 de ore pe Viorel Amariei și Alexandru Voinea pentru trafic de influență.

Procurorii îi acuză pe cei doi că în iunie 2013, au cerut 3 milioane de lei unui administrator de firmă, pretinzând că au influență asupra fostului ministru al Finanțelor, Chițoiu Daniel, cu promisiunea că îl vor determina să deblocheze fonduri pentru S.C. Termocentrale S.A. Oradea (CET Oradea).

Denunțătorul ar fi trebuit astfel să recupereze banii pe care CET Oradea îi datora în schimbul cărbunelui livrat de societatea pe care o administra.

În aceeași perioadă, Amariei și Voinea, prevalându-se de aceeași influență pe care ar fi avut-o asupra unor funcționari din Ministerul Economiei, au mai cerut și un comision de 18% din valoarea unui contract de aproximativ 9 milioane lei, promițând că îi vor determina pe funcționarii respectivi să atribuie, direct, societății comerciale, un contract de ecologizare și conservare a unei cariere din județul Bihor.

Procurorii vor cere astăzi judecătorilor Tribunalului Satu Mare arestare preventivă a celor doi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.