Acasă Sud-Est Braila Brăila: Traficanţi de persoane şi proxeneţi, aduşi la audieri

Brăila: Traficanţi de persoane şi proxeneţi, aduşi la audieri

DISTRIBUIȚI

127018 – 20032014 –   DIICOT Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila, au percheziționat 23 locuințe din județele Brăila,  Buzău şi Constanţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, format din 17 persoane.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea că în perioada 2008 – 2014, membrii grupării au racolat tinere din mediul rural, inclusiv minore, pe care le-au exploatat sexual (profitând de situaţia lor materială precară, de lipsa de educaţie şi în baza unor promisiuni de căsătorie).

Tinerele, în majoritate minore care au abandonat şcoala, erau recrutate, de regulă, prin telefon sau Messenger ori erau prezentate de persoane din anturajul membrilor grupului infracţional.

Fiecare membru al grupării avea un rol bine stabilit în cadrul reţelei(racolare, supraveghere, transportare, cazare).

Iniţial, membrii grupării aveau relaţii de prietenie sau concubinaj cu victimele, iar ulterior le determinau (prin ameninţare sau prin agresiuni fizice) să se prostitueze.

Victimele erau în permanenţă supravegheate.

Până în prezent au fost identificate 25 tinere care au fost exploatate sexual de acest  grup. La DIICOT Brăila vor fi audiate 30 de persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.